598 Resultats
01/01/18 National Research Award 2017 to Roderic Guigó


28/12/17 How perception shapes our actions


28/12/17 Awards for Two Young ISGlobal Researchers


21/12/17 Deciphering cell language


20/12/17 The 'Forbes Five' top oncologists in Spain


18/12/17 How the forests of the Iberian Peninsula have changed over 25 years?


13/12/17 Albert Esteve, nou editor en cap de la revista European Journal of Population


05/12/17 EUROBIRDPORTAL RELEASES NEW IMPROVED VERSION OF ITS ONLINE VIEWER


28/11/17 Teaching Autonomous Cars To Drive


02/11/17 Comunicat Junta de l'ACER

COMUNICAT:

Atesos els fets ocorreguts aquesta mateixa tarda, la junta de l’Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER), vol expressar el seu suport al govern de la Generalitat de Catalunya democràticament escollit pel Parlament sortit de les urnes en les eleccions celebrades el 27 de setembre del 2015, i lamenta profundament i rotunda les mesures d’empresonament dictades avui.

Reiterem que els conflictes sols es poden resoldre amb el diàleg franc i obert, escoltant a tothom i atenent a les majories sense desatendre aquells posicionaments més minoritaris, tal com es fa en les democràcies més avançades. Decisions com les que s’han pres avui, sols fan que empitjorar les condicions per a una solució acordada, i atempten directament contra la qualitat democràtica del nostre país.


Barcelona, 2 de novembre del 201722/09/17 Comunicat de les universitats i centres de recerca de Catalunya

Avui s’han reunit els màxims representants del conjunt d’universitats i centres de recerca de Catalunya (una seixantena d’institucions que representen prop del 90% del sistema) per valorar la situació creada a Catalunya de resultes de les actuacions de l’Estat espanyol en els darrers dies. A la reunió hi han assistit també representants dels sindicats i de les associacions d’estudiants.

S’ha constatat que s’ha atemptat a l’honorabilitat de les institucions acadèmiques i de recerca de Catalunya, que han estat incloses per part del Ministerio de Hacienda y Función Pública en una llista d’entitats financerament intervingudes i per tant sospitoses a ulls del Ministerio de poder realitzar actes de frau de llei. Aquesta llista s’ha fet arribar a les entitats bancàries per tal de bloquejar i posar sota control l’activitat de gestió econòmica ordinària sense cap mena de comunicació prèvia i directa a les universitats i els centres de recerca. Aquest fet posa en risc l’activitat acadèmica i de recerca, també quan aquesta és finançada amb recursos de la Unió Europea o amb fons privats, i malmet tant la reputació com la credibilitat internacional de les institucions, aspectes crítics als efectes de la seva participació en projectes internacionals i a l’atracció i retenció de talent.

Es per això que les entitats assistents:

1. exigeixen a les autoritats competents de l’Estat espanyol la reversió immediata d’aquests mesures totalment insòlites i inacceptables;

2. comunicaran a les instancies europees i internacionals la greu situació de crisi derivada d’aquestes actuacions.

D’altra banda, pel que fa a les mobilitzacions que es puguin produir en els propers dies, l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) manifesta que una de les funcions de les universitats es formar professionals altament qualificats i alhora ciutadans crítics i responsables socialment. En aquest sentit, s’acordaran en breu patrons comuns per facilitar la participació dels estudiants, del personal docent i investigador i del personal d’administració i serveis a les mobilitzacions que es puguin dur a terme.

Barcelona, 21 de setembre de 201721/09/17 Comunicat ACER

Davant els fets que han succeït en les darreres hores, l’Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER), vol reafirmar el seu ferm compromís en el respecte de totes les idees polítiques democràticament expressades, condemna totes aquelles accions que atempten contra la lliure expressió d’aquestes i  dona suport a les persones que lliurament volen expressar-les.

Així mateix constata que en les societats avançades no hi altra manera de resoldre els conflictes que per la via del diàleg, escoltant les posicions, mirant de trobar solucions raonables i atenent finalment a les demandes majoritàries tot i respectar les posicions minoritàries.

Finalment, mostra el seu rebuig i disconformitat davant la decisió presa per la Comissió Delegada del Govern per Afers Econòmics que bloqueja els comptes de moltes entitats públiques catalanes incloses, centres de recerca, universitats i institucions culturals.

L’ACER agrupa 37 centres de recerca catalans, espais de convivència de persones de totes procedències i pensaments, col·laborant estretament per fer la millor ciència possible.15/09/17 Acte sobre el Portal Recerca Catalunya al CSUC

El passat dia 14 de setembre, el CSUC conjuntament amb l’ACER vam organitzar un acte per tal de donar informació a tots els centres associats, sobre el Portal de la Recerca de Catalunya (PRC). El PRC és una iniciativa de 2013, que actualment és ja una realitat i recull tota la activitat pel que fa a la producció científica de la comunitat científica que treballa a Catalunya.

El PRC implementat pel CSUC està inspirat en el Portal dels Països Baixos, i té per finalitat esdevenir un recull la producció científica que es fa a Catalunya. Actualment ja hi estan integrades les Universitats, i 5 centres de recerca associats es troben en diferents fases d’integració en aquest mateix portal.

Addicionalment també es va presentar l’àrea de ciència oberta recentment creada dins el CSUC. Aquesta àrea és un encàrrec de la Generalitat al CSUC, en la línia de les directrius que emanen d’Europa.

En total van assistir 36 persones a l’acte, representant 23 dels centres que conformen l’Associació. 13/09/17 UNESCO endorses annual International Day of Light


08/09/17 ICN2 Director Pablo Ordejon becomes a member of Academia Europaea


Copyright © 2011 · Tots els drets reservats · Disseny By Asterisk Communication*
Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER) · C/ Baldiri Reixac 4-8 (Torre i, Planta 5a, Despatx B10). 08028 Barcelona
Tel: +34 934 034 481 · abotella@acer-catalunya.org