589 Resultats
13/07/15 L'IREC col·labora amb la catàlisi i química sostenible dins del congrés de la SECAT'15


10/07/15 El suplement alimentari contra la tuberculosi produït per l'spin-off Manremyc de Germans Trias es vendrà a l'Índia el 2016


10/07/15 Xerrada 'Seguimiento económico de ayudas a la I+D en la Dirección General de Investigación Científica y Técnica'

El passat 7 de juliol, va tenir la ocasió de rebre la Subdirectora General de Gestión Económica de Ayudas a la Investigación del MINECO, Sra. María del Carmen Peñas, que va venir a fer la xerrada “Seguimiento económico de ayudas a la I+D en la Dirección General de Investigación Científica y Técnica”.

Després de la presentació i benvinguda feta a càrrec del president de l'ACER, Sr. Josep Samitier, la Subdirectora va explicar com treballa la seva Direcció General, i aquells aspectes més destacats referents al funcionament de les auditories, els procediments, el funcionament dels reintegraments, entre d'altres. Seguidament es va posar a disposició d'aquelles consultes que volguéssin fer els assistents. L'acte va durar al voltant de dues hores.

La jornada es va realitzar a la Aula Fèlix Serratosa, al PCB, i va comptar amb l'assistència de 60 persones.

 17/06/15 5a Escola de Primavera de l'ACER

Aquest passat dia 16 de juny, a la seu de l'IBEC, es va celebrar la cinquena edició de l'Escola de Primavera de l'ACER. L'Escola de Primavera és el moment de l'any en què els responsables de comunicació dels diferents centres de recerca comparteixen una jornada on comparteixen experiències, coneixement i xerrades al voltant de la comunicació com a eix central.

En aquesta ocasió es va convidar dos ponents externs. En primer lloc en Joan Francesc Cánovas, periodista, consultor especialitzat en comunicació de crisi i formació de portaveus i professor de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, va fer una xerrada sobre la comunicació de crisi amb el nom de "Comunicació en situacions de crisi: O comuniques o comuniquen per tu"

Seguidament es va fer una taula rodona al voltant del crowdfunding com a recurs pels centres de recerca. En aquesta taula, moderada per la Glòria Lligadas (CRG), hi van prendre part Sarah Sherwood, de l’IRB, Pere Figuerola, de l’ICP, i Elisabeth Engel, de l’IBEC. Els assistents van fer també les seves contribucions sobre el tema.

Finalment en Michele Catanzaro, doctor en Física i periodista Freelance des de 2001, que escriu sobre ciència, medi ambient, salut, tecnologia i política científica, va fer una xerrada al voltant del tema de la presència en mitjans exteriors de notícies dels centres de recerca catalans. Sota el títol de "Arribar als mitjans internacionals. Què busquen? Com pensen? "

L'Escola va comptar com a novetat amb una sessió de pòsters en què diferents centres van presentar experiències singulars en el camp de la divulgació i la comunicació dels centres.

Una quarentena de persones van prendre part d'aquesta cinquena edició de l'Escola de Primavera.16/06/15 Estableixen les bases per al disseny d'un prototip vacunal enfront de la pesta porcina africana


12/06/15 Sessió: RIS3Cat i Instruments d'Innovació d'ACCIÓ

Aquest divendres 12 de juny, es va celebrar a la seu d’ACCIÓ, la jornada “ RIS3CAT i Els Instruments d’ Innovació d’ACCIÓ. Oportunitats pels centres de l’ACER”. Aquesta sessió coorganitzada entre l’ACCIÓ i ACER, va néixer fruit de la visita que la junta de l’ACER va fer a l’Hble. Conseller Felip Puig el passat mes d’abril.

La sessió ha començat amb la benvinguda a càrrec del president de l’ACER, el Sr. Josep Samitier. Seguidament prengué la paraula el Sr. Carles Miranda (ACCIÓ) i va introduir la convocatòria del RIS3Cat detallant com funcionaran les acreditacions i els requeriments que s’exigiran per ser reconegudes com a comunitats. Miranda va explicar que molt properament es publicaran guies de suport a disposició de totes les entitats.

Ha clos la seva presentació parlant dels instruments i serveis d’estímul de la demanda empresarial d’innovació com són els nuclis de recerca industrial i desenvolupament experimental.

A continuació va prendre la paraula la Sra. Ana Simón (ACCIÓ), que presentà els instruments per la transferència de tecnologia i la innovació internacional. En aquest sentit va esbossar la nova proposta del nou model TECNIO en què s’està treballant, les eines de suport a la comercialització de tecnologia, la xarxa Enterprise European Network (EEN) i es va presentar el nou programa d’innovació empresarial.

La sessió va durar gairebé dues hores i hi van assistir unes seixanta persones dels centres de recerca associats.09/06/15 Primera llum per a la càmera PAU, dissenyada per estudiar l'energia fosca de l'Univers


04/06/15 Aprofundint en el sistema olfactiu de la mosca per comprendre com funcionen els circuits neurals


02/06/15 Descoberta una causa de metàstasi en melanoma i un possible tractament


29/05/15 Arrenca la cinquena edició del curs per a professors de secundària a l'IRB Barcelona


28/05/15 La UE impulsa l'astronomia europea amb 15 milions d'euros


21/05/15 Ciència + Art: Ramon Gomis i Jordi Roca


14/05/15 Ciència + Art: Andreu Domingo i Natjat El Hachmi


13/05/15 Una investigació europea conclou que la coexistència entre blat de moro modificat genèticament i convencional, és possible


12/05/15 Dissenyant bacteris per desenvolupar vacunes


Copyright © 2011 · Tots els drets reservats · Disseny By Asterisk Communication*
Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER) · C/ Baldiri Reixac 4-8 (Torre i, Planta 5a, Despatx B10). 08028 Barcelona
Tel: +34 934 034 481 · abotella@acer-catalunya.org