589 Resultats
04/09/14 Jordi Sunyer, guardonat amb el Premi John Goldsmith


02/09/14 El CREAF estrena web


01/09/14 Ciència amb una mirada artística


28/08/14 Creació de bastons i ulleres per a persones invidents


27/08/14 A journal article from Geomatic division of the CTTC at the top one position of the downloads classification


25/08/14 Milers de noves restes trobades a l'Abric Romaní avalen la capacitat d'organització de les comunitats neandertals


21/08/14 Echavarren honored for prestigious career


05/08/14 La Drosophila com a model per a la recerca biomèdica


30/07/14 Pedro Alonso, nou director del Programa Mundial sobre Malària de l'Organització Mundial de la Salut


09/07/14 LA COMUNITAT CIENTÍFICA NO DEFALLEIX EN LA LLUITA CONTRA L'ALZHEIMER


28/06/14 En la mort de Josep Tarragó Colominas

Aquest passat 26 de juny ens deixava en Josep Tarragó Colominas.

En Josep fou una persona clau per entendre el Sistema Català de Ciència i Tecnologia català. Fou fundador i director de l’IRTA (Institut d'Investigació i Tecnologia Alimentàries) des de la seva fundació 1985 fins l’any 2008, també participà activament en el naixement i consolidació de la nostra associació, l’ACER (Associació Catalana d’Entitats de Recerca), que va presidir des de la seva creació el 2003, fins l’any 2009.

La seva visió i mestratge va guiar els primers anys de l’ACER, de la qual fou sempre un ferm defensor. En un període en què la creació de centres de recerca amb personalitat jurídica pròpia experimentava un fort creixement, va ser un dels defensors de la necessitat de la existència d’un ens que unís tots aquests centres existents, amb la finalitat de dotar d’una veu pròpia a totes aquestes entitats, que permetés disposar d’una àgora per compartir coneixements, experiències, etcètera.

D’entre les moltes distincions que va rebre al llarg de la seva trajectòria, el 2009 li fou atorgada la Creu de Sant Jordi per haver contribuït amb eficàcia a la modernització del sector primari català, i l’haver aconseguit fer de l’IRTA un referent internacionals.

Recordarem sempre el seu mestratge i la seva clarividència, i recordarem també, la sort que hem tingut de poder conèixer una persona tan excepcional en tants àmbits: un home savi. El trobarem a faltar.23/06/14 EL CÒLON DISPOSA D'UN MECANISME DE SEGURETAT QUE LIMITA LA FORMACIÓ DE TUMORS


13/06/14 L'IRTA signa una Joint Research Unit amb l'INIA d'Uruguai


11/06/14 4a Escola de Primavera ACER

Aquest passat dimarts 10 de juny, es va celebrar a Tarragona, la 4a Escola de Primavera de l’ACER.

L’Escola es va iniciar a les 10h del matí, a la seu de l’ICIQ. Després d’una benvinguda a càrrec de Lluís Solà, gerent de l’ICIQ, va prendre la paraula la Directora de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la UDG, Sílvia Simó, per presentar la conferència titulada “Sóc investigadora: set idees clau per comunicar la nostra activitat”. Seguidament vam poder comptar amb la presència del director de l’IPHES, Eudald Carbonell, que va fer una xerrada magistral sota el títol de “Comunicació científica i socialització”.

Després d’un breu descans, es va celebrar una taula rodona sota el títol de “Per què costa tant parlar de portes endins?”. La taula, que versava sobre la comunicació interna en els centres, fou conduïda per Pere Figuerola (ICP), va comptar amb la participació d’Anna Ramon (CREAF), Àlex Argemí (ICN2) i Ariadna Goenaga (ICIQ). Després d’escoltar els ponents, tots els assistents van poder fer les seves reflexions sobre aquesta qüestió.

Seguidament ens vam desplaçar al centre de Tarragona per dinar. Seguidament ens vam desplaçar a la seu de l’ICAC on ens donà la benvinguda el seu director, Dr. Joan Gómez-Pallarès. Seguidament acompanyats per ell mateix i l’investigador de l’ICAC Dr. Jordi López, vam poder fer un tast del patrimoni arqueològic tarragoní amb el qual va finalitzar la jornada.

 

L’Escola de Primavera de l’ACER és la trobada anual dels responsables de comunicació que treballen als centres de recerca associats.

Podeu consultar les fotografies de l'Escola AQUÍ.09/06/14 Els neandertals utilitzaven la boca com a tercera mà a falta d'un sistema neural i corporal totalment preparat per fer algunes tasques complexes


Copyright © 2011 · Tots els drets reservats · Disseny By Asterisk Communication*
Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER) · C/ Baldiri Reixac 4-8 (Torre i, Planta 5a, Despatx B10). 08028 Barcelona
Tel: +34 934 034 481 · abotella@acer-catalunya.org