589 Resultats
21/12/12 Visita a l'ICIQ per part dels centres ACTEC

Aquest passat dia 19 de desembre una delegació de centres tecnològics associats a ACTec van visitar l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ).

La visita, que va durar dues hores, s’inicià amb una explicació per part de Lluís Solà (Responsable de l’Àrea Estratègica) i Irene Puntí (Responsable de la Unitat de Desenvolupament de Negoci) sobre què és l’ICIQ amb especial atenció a la recerca que fan els seus grups. Seguidament es van les experiències de l’ICIQ prop del mercat, la feina que es desenvolupa des de la unitat de transferència de tecnologia del centre. Seguidament es va fer una visita a les instal·lacions de l’ICIQ, particularment a les Unitats de l’Àrea de Suport a la Recerca.

La visita s’emmarcava dins la iniciativa conjunta ACER – ACTec mitjançant la qual es fomenta el coneixement mutu entre centres de recerca i centres tecnològics per tal de detectar possibles sinèrgies i possibilitats de col·laboració entre ambdós mons.21/12/12 Un projecte pilot demostra que la filtració per osmosi inversa elimina més del 99% dels fàrmacs dipositats a les edars


17/12/12 L'IRB Barcelona desenvolupa una plataforma pública que permet veure per primer cop en 3D 12.000 interaccions de proteïnes al detall molecular


14/12/12 En Raimon Jané, president de la SEIB


14/12/12 David Rossell: La bioestadística és el radar de la biomedicina: detecta què és rellevant en un mar immens de dades.


13/12/12 Visita al CRM per part dels centres ACTEC

El passat dimecres 12 de desembre els membres de l’ACTEC van visitar el Centre de Recerca Matemàtica (CRM) que es troba situat a la Universitat Autònoma de Barcelona.

La visita, a la qual van assistir membres d’ASCAMM, de CETEMMSA i del CRIC, es va estructurar en dues parts ben diferenciades. En primer lloc el director del centre, Sr. Joaquim Bruna va donar la benvinguda i va presentar la institució, tot seguit van prendre la paraula els membres de l’equip de transferència de tecnologia del centre, en Joaquim Berenguer i en Guillem Pérez, que van explicar la línies de recerca del centre i les accions de transferència que realitzen. Per acabar es va fer una visita a les instal·lacions del centre.

Aquesta visita s’emmarca en la ronda de visites que membres d’ACTEC realitzen a centres de recerca de l’ACER per tal de detectar possibles sinèrgies i possibilitats de col·laboració.13/12/12 L'estrany cas del forat negre d'Andròmeda


13/12/12 La Fundació Tecnología y Salud entrega els Premis a la Innovació Sanitària 2012


12/12/12 Visita a l'IDIBELL per part dels centres ACTEC

El matí del passat 11 de desembre es va celebrar una visita a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL)

La visita s’inicià amb presentació del centre, molt orientada a explicar què fa la unitat de transferència de tecnologia del centre i a exemplificar les diferents aplicacions i iniciatives que s’han pres, per tot seguit, fer una visita als laboratoris del centre i al seu estabulari, on ens va rebre el Dr. Alberto Villanueva.

Tan la presentació com la visita foren conduïdes per en Jordi Morató (Responsable de Comunicació) i per la Montserrat Ballarín (Responsable de Transferència del centre) conjuntament amb tot el seu equip.

Aquesta acció forma part de la iniciativa ACER - ACTec per la qual els centres tecnològics visiten els centres de recerca.11/12/12 Visita al CReSA per part dels centres ACTEC

Aquest passat 10 de desembre, un grup de membres dels centres associats ACTEC vam fer una visita al Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA), a Bellaterra.

La visita va començar amb una presentació del centre a càrrec del seu director, el Dr. Joaquim Segalés. La presentació va consistir en una primera explicació general del centre a càrrec del mateix director. Posteriorment es va visionar un vídeo institucional. Seguidament es va fer una visita a les instal·lacions del centre. Van acompanyar els visitants durant aquesta visita David Solanes (Cap dels Serveis Tècnics), Xavier Abad (Responsable de Laboratoris) i Elisabet Rodríguez (Responsable de Comunicació).

Aquestes visites s'emmarquen en la iniciativa conjunta entre l'ACER i l'ACTEC, per la qual es visiten els centres de recerca per tal de detectar possibles col·laboracions entre entitats.10/12/12 El Prof. ICREA Diego F. Torres ha sigut guardonat amb el premi Friedrich Wilhelm Bessel Research Award


05/12/12 Visita a l'IRB i l'IBEC per part dels centres ACTEC

El passat dimecres 5 de desembre els centres ACTEC interessats van poder conèixer de primera mà la recerca que es fa a dos centres associats a l'ACER que tenen la seu al Parc Científic de Barcelona (PCB), l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB) i l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC).

La primera visita es va fer a l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB). La Dra. Cristina Horcajada, cap d'innovació de l'IRB, acompanyada per la Dra. Delia Zafra i la Dra. Alba Olivares, van fer una presentació de la institució i de la recerca que s'hi desenvolupa. Seguidament es va obrir una estona de diàleg on els assistents van poder preguntar sobre aquells aspectes més concrets que van considerar oportuns. La visita va acabar amb una visita als laboratoris i serveis científico-tècnics de l'IRB.

La segona visita es va fer a l'IBEC, en aquest cas, el director del centre Dr. Josep Anton Planell va ser l'encarregat de presentar la institució. En la seva presentació el Dr. Planell va realitzar un ràpid overview de la institució per centrar-se seguidament en algunes de les temàtiques concretes en que l'IBEC està actualment treballant. Seguidament es va obrir un torn d'intervencions entre els assistents. Va acompanyar el Dr. Planell, la Dra. Arantxa Sanz, responsable de projectes institucionals del centre. La visita es va cloure amb una visita als laboratoris de l'IBEC.

Aquestes visites s'emmarquen en la iniciativa conjunta entre l'ACER i l'ACTEC, en la qual es visiten els centres de recerca per tal de detectar possibles col·laboracions entre entitats.04/12/12 Pierolapithecus: 10 anys d'una troballa


04/12/12 Visita al CREAL per part dels centres ACTEC

Aquest passat dimarts 4 de desembre, representants dels centres CETEMMSA i CRIC, associats a ACTEC, van tenir la oportunitat de conèixer de primera mà la recerca que es fa al Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL).

Després d'una introducció a càrrec de la responsable de transferència del centre, la Dra. Joana Porcel, els assistents van poder escoltar com els investigadors J. Grellier, M. Casas, A. Valentín, P. Davdand, D. Donaire i E. Gimeno, van fer presentacions breus de les línies de recerca del CREAL, des de la protecció de la radiació fins a l’ús dels smartphones, des de la recerca en malalties cròniques fins als sistemes d’informació geogràfica.

La visita s’emmarca en la línia de col·laboració entre ACER i ACTEC, per virtut de la qual, els centres ACTEC visiten els centres ACER amb l’objectiu de detectar possibilitats de col·laboració i sinèrgies entre entitats d'ambdues institucions.03/12/12 Visita a l'ICFO per part dels centres ACTEC

Aquest passat dilluns 3 de desembre, representants de diferents centres associats a ACTEC van visitar l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO).

La responsable de transferència de coneixement de l’ICFO, la Dra. Sílvia Carrasco va introduir la visita i va acompanyar el grup durant tota la visita al centre. Posteriorment els assistents van conèixer de primera mà la recerca que el grup del Dr. Valerio Pruneri està duent a terme en l’actualitat. La visita va acabar amb una demostració pràctica de vàries aplicacions que l’ICFO està treballant en l’actualitat.

Aquesta visita s'emmarca en la col·laboració entra ACER i ACTEC destinada a detectar possibilitats de col·laboració i sinèrgies entre entitats d'ambdues institucions.Copyright © 2011 · Tots els drets reservats · Disseny By Asterisk Communication*
Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER) · C/ Baldiri Reixac 4-8 (Torre i, Planta 5a, Despatx B10). 08028 Barcelona
Tel: +34 934 034 481 · abotella@acer-catalunya.org