589 Resultats
03/12/12 L'IDIBELL llicencia a l'empresa Janus una patent per al tractament de malalties immunitàries


02/12/12 Descobert un dels mecanismes pel que el bacteri Haemophilus parasuis produeix la malaltia de Glässer en els porcs


28/11/12 Generen una mosca per estudiar al detall com una cèl·lula normal es transforma en tumoral


26/11/12 Visita al CVC per part de centres ACTEC

Aquest passat dilluns 26 de novembre, representants de diferents centres associats a ACTEC van visitar el Centre de Visió per Computador (CVC), associat a l'ACER. El director del centre, el Dr. Josep Lladós, va presentar el centre als diferents assistents posant èmfasi en les experteses i tecnologies que desenvolupa el centre. Seguidament es van poder veure in-situ diferents aplicacions de la visió per computador que actualment es treballen en el centre. Durant tota la visita, que va durar al voltant de les dues hores, els assistents van poder preguntar i resoldre dubtes respecte de totes les tecnologies presentades.

Aquesta visita s'emmarca en la col·laboració entra ACER i ACTEC destinada a detectar possibilitats de col·laboració i sinèrgies entre entitats d'ambdues institucions.

 23/11/12 Una competició internacional avala la potència de la bioinformàtica per al diagnòstic de malalties


22/11/12 Una nova vacuna contra la tuberculosi en humans es prova per primer cop en cabres amb èxit


21/11/12 Roderic Guigó (CRG). Conferència central Setmana Ciència

El passat 21 de novembre, a la seu del Departament d'Ensenyament va tenir lloc la conferència central de "La ciència en primera persona" enmarcada dins setmana de la ciència. La conferència, titulada "El genoma humà. Del passat al futur" que va córrer a càrrec del Coordinador del Programa de Bioinformàtica i Genòmica del Centre de Regulació Genòmica (CRG) i Catedràtic de Bioinformàtica de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), el prestigiós científic  Dr. Roderic Guigó.

El Dr. Guigó va fer una exposició apasionada i brillant sobre els avenços en el coneixement del genoma humà bo i repassant la seva trajectòria i vivències personals. Va repassar tota la seva trajectòria des dels seus estudis, la seva vocació, la seva participació en grups de recerca sota el comandament de prestigiosos científics, a la seva etapa actual com a cap de grup del Centre de Regulació Genòmica

Aquesta conferència es realitzava simultàniament amb 102 conferències més en diferents instituts repartits per tot el territori, i va ser retransmesa online per a tots els instituts que no disposaven de conferenciant propi i es van voler connectar a aquesta xerrada.

 

 20/11/12 Les dioxines en l'embaràs poden afectar el sistema reproductiu dels nens


16/11/12 Escola de Tardor ACER (Tech Transfer)

Aquest passat dijous 15 de novembre, es va celebrar l'Escola de Tardor de l'ACER, la trobada anual de responsables de transferència de tecnologia de tots els centres associats.

L'Escola de Tardor significa un punt important de trobada, on compartir coneixement i intercanviar experiències. En total van ser 30 les persones que ens vam reunir a la seu de l'IBEC.

En aquesta Escola es van produïr fets rellevants. En primer lloc va significar la primera Escola de Tardor de l'ACER. En segon lloc, va significar la posada en marxa de la experiència "TransferTec" que fem conjuntament amb Foment del Treball i l'ACTEC. Aquesta interessant experiència permet a tots els centres associats poder accedir a INNOGET, un marketplace de tecnologia on oferents i demandants de tecnologia es troben i que esperem doni bons resultats als centres que l'utilitzin. I finalment pel fet de poder comptar amb la presència del Sr. Ignasi Costas, que ens va fer una xerrada molt instructiva sobre l'afectació de la Llei de la Ciència (i altres) sobre la creació d'Spin off.

En resum, va ser un matí prou fructífer i un molt bon punt de partida per a una Escola, la de tardor, que tal com hem dit, celebrava la seva primera sessió.15/11/12 El llinatge del panda gegant: de la Xina als Hostalets de Pierola i a Daroca


13/11/12 Posada en marxa de la nova spin-off d'i2CAT: Effilogics Technologies


13/11/12 Científics de l'IRB Barcelona descobreixen un procés indispensable perquè el càncer de còlon pugui fer metàstasi


12/11/12 Una col·laboració entre la indústria i la recerca impulsa la teràpia ocular


07/11/12 La ciència a Catalunya a la propera legislatura

Aquest passat 7 de novembre, a la seu de l'Ateneu Barcelonès, es va celebrar el debat "La ciència a Catalunya a la propera legislatura", un debat emmarcat en la campanya de les eleccions catalanes previstes pel 25 de novembre.

Els representants dels grups polítics davant d'un auditori nombrós van exposar quins eren els programes electorals de les diferents formacions pel que fa a l'àmbit de la recerca. Tots van coincidir que la recerca és trascendent en la definició del model de país, i en la rellevància de la recerca que actualment s'estava fent a Catalunya. Posteriorment es va obrir el debat als assistents que van formular diferents preguntes als ponents. La cita va servir per conèixer com enfoquen els temes de ciència en sentit ampli els principals grups parlamentaris catalans.

El debat fou conduït pel periodista Sr. Joaquim Elcacho, i va comptar amb la presència del Sr. Antoni Castellà (CIU), la Sra. Marina Geli (PSC), Sr. Albert Castellanos (ERC), Sr. Pere Chumillas (PPC) i la Sra. Marta Ribas (ICV).

El debat fou coorganitzat per l'ACER, l'Ateneu Barcelonès, l'ACCC, l'ACTEC, la RACAB i l'ACUP.06/11/12 El dr. Joan Massagué, Premi d'Honor de la Fundació Lluís Carulla


Copyright © 2011 · Tots els drets reservats · Disseny By Asterisk Communication*
Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER) · C/ Baldiri Reixac 4-8 (Torre i, Planta 5a, Despatx B10). 08028 Barcelona
Tel: +34 934 034 481 · abotella@acer-catalunya.org