589 Resultats
20/06/12 Primers resultats a Europa de compostos perfluorats en aigua de beguda no embotellada


19/06/12 Conferència Pursuing the endless frontier, a càrrec de Chuck Vest

El passat dimarts 19 de juny, a l'auditori del Banc de Sabadell, es va celebrar la conferència col·lòqui "Pursuing the endless frontier" a càrrec de Charles M. Vest, actual president de la National Academy of Engineering i antic president del MIT.

En una conferència interessantíssima, plena de contingut i eines per a la reflexió, vam poder escoltar les paraules del Dr. Vest sobre la recerca i la innovació als Estats Units, va fer una repassada per les diferents experiències exitoses en el camp de la recerca i la innovació que s'hi han succeit en les darreres dècades.

La xerrada va comptar amb l'assistència d'una setantena de convidats dels mons de la recerca, les universitat i l'empresa. L'acte va ser organitzat per l'ACER, conjuntament amb FEMCAT i ACUP.18/06/12 Inauguració de l'edifici Nest


17/06/12 Els problemes respiratoris dels pescadors que van participar en la neteja del Prestige van persistir 5 anys


14/06/12 Participació de l'ACER a Bizbarcelona

Aquest passat dijous 14 de juny, l'ACER ha participat en la Fira de Bizbarcelona. La fira Bizbarcelona és una fira que vol ser de referència per convertir Barcelona en “la capital de l'emprenedoria i en la cita ineludible per trobar noves idees i fer créixer el teu negoci”. Pensem que el fet de poder participar en aquesta fira suposa una bona oportunitat de prestigiar la ciència que fem davant el món empresarial.

La presentació a Bizbarcelona, a càrrec del secretari de l'Associació Emilià Pola, s'ha dedicat en bona part a generar entre les empreses i els emprenedors el màxim interès pel que fan els centres, a partir de la presentació de diferents casos d'èxit dels centres de recerca en què s'ha convertit un coneixement generat en el centre en un negoci.

La presentació ha servit per exposar casos d'èxit corresponents als següents centres, el CIMNE, el CRG, l'IRB, l'IRTA, el CVC, l'ICIQ, l'IDIBELL, l'ICFO, l'IBEC i l'IMIM.

 
11/06/12 Científics de l'ICRA creen un laboratori amb rius artificials


06/06/12 Fotografies del trànsit de Venus per davant del Sol


06/06/12 Noves pistes sobre l'origen del càncer


05/06/12 Un estudi del genoma del llevat permetrà controlar el gust del vi


01/06/12 Nou newsletter INSIDEIBEC


30/05/12 Entrevista a Joaquim Bruna (CRM) + Salvador Barberà (MOVE), a EUREKA COMRADIO


30/05/12 Tomato genome explains evolutionary success of fleshy-fruited plants


24/05/12 2a Escola de Primavera ACER

Aquest passat 24 de maig, s'ha celebrat la 2a Escola de Primavera de l'ACER, la trobada anual de comunicadors que treballen als centres associats.

En aquesta ocasió hem pogut comptar amb la presència de David Domingo (@dutopia), del Departament d'Estudis de Comunicació de la URV, que ha fet la ponència convidada titulada "Ciència i xarxes socials, noves oportunitats per a la divulgació i la col·laboració". L'ús per part dels centres de recerca de les noves possibilitats que ofereixen les xarxes socials, ha estat el centre d'aquesta xerrada que ha convidat a reflexionar i entendre millor les oportunitats que generen pels centres les xarxes socials.

Seguidament, després d'un breu descans, Glòria Lligadas (CRG), Àlex Argemí (IDIBAPS) i Anna Ramón (CREAF) han explicat la seva experiència com a responsables de comunicació de centres ben diferents, en el camp de la relació amb els mitjans. Exposant les dificultats, els encerts, els petits trucs per fer que la informació que genera el centre tingui el ressò adequat.

La trobada s'ha celebrat a l'Hospital de Sant Pau, gentilesa de l'Institut de Recerca de l'Hospital, i ha comptat amb l'assistència de 40 persones.

 

 

 23/05/12 Arqueologia sense fils d'alta precisió i pionera al món


22/05/12 Plantea, la nova plataforma de recerca en ciència i tecnologies de l'aigua


Copyright © 2011 · Tots els drets reservats · Disseny By Asterisk Communication*
Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER) · C/ Baldiri Reixac 4-8 (Torre i, Planta 5a, Despatx B10). 08028 Barcelona
Tel: +34 934 034 481 · abotella@acer-catalunya.org