589 Resultats
26/09/11 La salsa de tomàquet mostra propietats cardiosaludables


23/09/11 4 centres de l'ACER participen al programa Professors i Ciència

Sis centres de recerca catalans, quatre dels quals estan associats a l'ACER, participen en el programa "Professors i Ciència", un programa finançat per l'Obra Social de Catalunya Caixa, adreçat a professors d'institut que té per objectiu millorar l'ensenyament de les ciències als alumnes de secundària.

Els centres que participen en aquesta primera edició rebran més de 700 professors en aquest curs. Per part de l'ACER els centres que hi participen són el Centre de Regulació Genòmica (CRG), l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), l'Institut Català dd'Investigació Química (ICIQ) i l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA).

Per saber-ne més23/09/11 La forma de les ales es útil per a diferenciar espècies de Culicoides


21/09/11 Per primer cop es mesuren fàrmacs als sediments del riu Ebre


20/09/11 HIVACAT identifica un candidat a vacuna contra el VIH i inicia proves amb animals de laboratori


06/09/11 El Conseller Mascarell rep una delegació de l'ACER

En sintonia amb les visites als Departaments que l'Associació ve realitzant, aquest passat dimarts 6 de setembre, una delegació de l'ACER va fer la seva presentació institucional al Departament de Cultura. La delegació, formada per una representació de la junta i directors de centres que tenen vinculació amb el Departament de Cultura, fou rebuda per Conseller Sr. Ferran Mascarell, el Director General de Patrimoni, Sr. Joan Pluma, i per la Cap de gabinet del Conseller, la Sra. Laura Bertran.

En el decurs de la reunió, que va transcórrer en clima de gran cordialitat, es va poder debatre de temes tan interessants com la consideració també de la creació científica com a cultura del país, també del repte central a nivell de país que és apropar la creació, ja sigui artísitca, científica o humanística, a la societat. L'ACER es va posar a la disposició del Departament per a tot allò en què pugui ajudar, i s'establiren així les bases per a possibles futures relacions.05/09/11 Investigadors de l'IDIBELL descobreixen per què les cèl·lules tumorals canvien d'aspecte


29/08/11 Degradant proteïnes per a dividir cèl·lules


29/08/11 Cresapiens, nova revista de divulgació científica


23/08/11 Els polisacàrids d'Streptococcus suis interfereixen amb les funcions de les cèl·lules dendrítiques


23/08/11 Troben l'artefacte de fusta configurat amb mànec més antic del registre arqueològic mundial


27/07/11 Els 3 nous centres ACER

En l'Assemblea del passat dia 4 de juliol, 3 nous centres es van incorporar a l'Associació:

I2CAT: És un centre de recerca que centra la seva activitat en el desenvolupament de l'internet del futur. Creat el 1999, l'I2CAT desenvolupa la seva activitat en un partnership entre món universitari, administració pública i empreses. Està dirigit pel Dr. Sebastià Sallent.

CMRB: El Centre de Medicina regenerativa de Barcelona (CMRB) és un centre de recerca creat el 2004, que té per a missió principal investigar amb cèl·lules mare embrionàries humanes, com també amb diferents models d'animals, amb la finalitat de conèixer els mecanismes bàsics del desenvolupament inicial i de l'organogènesi i l'aplicació de les línies cel·lulars que es deriven de les cèl·lules mare a malalties. El CMRB està dirigit pel Dr. Juan Carlos Izpisúa.

VHIO: El Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), és un centre de recerca biomèdica creat l'any 2006 que té com a objectiu fonamental promoure i desenvolupar l'excel·lència en la recerca relativa a les malalties oncològiques. Està dirigit pel Dr. José Baselga.

Amb la incorporació d'aquests tres centres, l'ACER passa a tenir 41 membres associats.19/07/11 Identificada una interacció essencial per l'epilèpsia


14/07/11 Cinc joves de 16 i 17 anys seran els nous investigadors del CRG


11/07/11 Manel Esteller, Premi Nacional de Genètica 2011


Copyright © 2011 · Tots els drets reservats · Disseny By Asterisk Communication*
Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER) · C/ Baldiri Reixac 4-8 (Torre i, Planta 5a, Despatx B10). 08028 Barcelona
Tel: +34 934 034 481 · abotella@acer-catalunya.org