589 Resultats
11/07/11 Programa AGORA: la recerca en temps de crisi

El president de l'ACER, Lluís Torner, conjuntament amb els investigadors Anna Veiga i Joan Seoane, va participar en el debat que es va fer en el programa AGORA de tv3, sobre "la recerca científica en temps de crisi". En el debat, moderat per Xavier Bosch, es va reflexionar sobre el paper de la recerca en entorns com l'actual.

Podeu veure el programa aquí06/07/11 Saturn revela el seu interior a través d'una enorme tempesta blanca


04/07/11 Assemblea ACER

El 4 de juliol, l'ACER va celebrar la seva Assemblea general ordinària, a l'Hotel Rey Don Jaime de Castelldefels. L'Assemblea va començar amb un l'informe del president que feu una breu repassada de la història de l'ACER fins arribar a la situació actual en que l'Associació ja es troba en ple funcionament, i feu també una repassada de les accions realitzades en els darrers mesos, des que l'actual junta fou elegida. Seguidament el secretari de l'ACER, en el seu informe va incidir en diferents aspectes de gestió interna de l'Associació. Seguidament es van exposar i aprovar els comptes anuals de 2010 i finalment es va tractar l'admissió de nous membres a l'associació. Amb l'admissió de 3 membres que n'havien sol·licitat la incorporació (VHIO, I2CAT i CMRB) amb aquestes incorporacions, l'ACER passa a estar composada per 41 centres de recerca.

Un cop acabada l'assemblea, vam comptar amb la visita del MH Conseller d'Economia i Coneixement, el Sr. Andreu Mas Colell, del Secretari d'Universitats i Recerca, el Sr. Antoni Castellà i del Director General de Recerca, el Sr. Josep Maria Martorell. El Conseller i el seu equip van exposar als membres de l'associació el pla d'acció del seu Departament pel que fa a política de recerca en els aspectes que afecten més directament els centres.

L'acte va acabar amb un dinar conjunt, en que també ens van acompanyar el Conseller i el seu equip.

 30/06/11 L'investigador Luis Serrano, nou director del CRG


28/06/11 Escola d'Estiu de l'ACER

Aquest passat 28 de juny, va celebrar-se la primera Escola d'Estiu de l'ACER. En aquesta ocasió, l'Escola d'Estiu va reunir els gerents dels centres de recerca associats i va consistir en una sessió d'introducció a la Metodologia d’Anàlisi Multidimensional. Aquesta sessió fou dirigida per l'Associació Innova, i la seva finalitat era contribuir mitjançant la Metodologia d'Anàlisi Multidimensional a donar eines alternatives als assistents per tal de poder abordar les situacions complexes pròpies de les seves tasques habituals. La jornada es desenvolupà al llarg de tot el dia, bona part del qual es va dedicar a treballar en petits grups situacions concretes que afecten la tasca de gerència en els centres.

El Centre Cívic de les Cotxeres de Sants fou la seu d'aquesta primera Escola d'Estiu, que va comptar amb un remarcable èxit d'assistència i que va servir per donar el tret de sortida a futures trobades de gerents que es preveuen realitzar.

27/06/11 Visita insitucional de l'ACER al Dept de Salut

El passat dia 27 de juny, una delegació de la junta directiva de l'ACER conjuntament amb una representació dels centres associats adscrits al Departament de Salut, foren rebuts pel Dr. Joaquim Esperalba, director general de Regulació, Planificació i Recursos Sanitaris, a la seu del Departament. La trobada s'enmarca en les visites que l'Assocació esta fent a tots els Departaments, per tal de presentar institucionalment la Associació.

La trobada, que es va desenvolupar en un clima de gran cordialitat, va servir per presentar l'Associació i per intercanviar opinions sobre aspectes relacionats amb el Sistema Català de Recerca, entre d'altres.

17/06/11 Salvador Moyà rep el premi internacional Fabio Frassetto


16/06/11 Inauguració Oficial del CRAG


16/06/11 Descobreixen un mecanisme de control gènic relacionat amb càncer


15/06/11 ACER-BIOCAT Taller de la Llei de la Ciència i Llei Economia sostenible

El passat dia 15 de juny, organitzat conjuntament amb BIOCAT, es va realitzar el taller sobre la nova Ley de la Ciencia i la Inovación (LCI) i la Ley de Economia Sostenible (LES), recentment aprovades pel Congrés dels Diputats.

La sessió va comptar amb la intervenció del Director General de Recerca, el Sr. Josep Maria Martorell, que va exposar breument l’encaix de la legislació en la política del Departament, i del Sr Ignasi Costas (RCD advocats) qui va detallar els aspectes més importants de la LCI i la LES d’aplicació a les entitats presents cosa que va permetre conèixer amb major profunditat les implicacions exactes de la nova legislació. Seguidament s'obrí un torn obert de paraula entre els assitents, al voltant de 90 persones.

L'acte es va desenvolupar a la seu de l'IRB, al Parc científic de Barcelona.02/06/11 Primera Escola de Primavera de ACER

Aquest passat 2 de juny es va celebrar la primera edició de l'Escola de Primavera de l'ACER. L'Escola de Primavera és una trobada, que es pretén que tingui continuitat, entre responsables de comunicació dels centres de recerca associats, per tal de discutir, debatre, detectar possibilitats de col·laboració, sinèrgies, etc, que incideixin en un millor coneixement mutu que alhora reverteixi en noves possibilitats pels propis centres.

La jornada es va celebrar als espais que el CTTC té al Poble Nou, i va començar amb una xerrada a càrrec Pere Renom, biòleg i periodista científic del programa "Què, qui, com" de Tv3, que va exposar com funciona l'elaboració d'aquest programa, posant especial èmfasi en aspectes com la tria de notícies i els aspectes que toquen els proveidors de la informació. Seguidament es va obrir un torn de preguntes. Tot seguit, tres responsables de comunicació de centres associats ben diferents entre ells, van exposar com van ésser creats i com estan organitzats els respectius Departaments de Comunicació. En concret,Albert Gurri de l'IRTA, Sarah Sherwood de l'IRB i Cinta Bellmunt de l'IPHES, van explicar les seves experiències a tots els assistents. Tot seguit es va obrir un altre torn de paraules. Finalment, es va dedicar una bona estona a recollir propostes i reflexions sobre la possibilitat de començar a col·laborar en diferents aspectes, propostes en què es començarà a treballar properament. 

En aquesta primera Escola de Primavera, que va durar tot el matí, hi van participar al voltant de quaranta persones.


 25/05/11 Inauguració dels serveis científics i técnics de l'ICRA


23/05/11 Plitotaxi: com grups de cèl·lules troben el camí


18/05/11 Proteïnes que abandonen la cèl·lula: com arriben al seu destí?


16/05/11 L'investigador Alberto Lobo, entrevistat al programa tres14 de TVE


Copyright © 2011 · Tots els drets reservats · Disseny By Asterisk Communication*
Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER) · C/ Baldiri Reixac 4-8 (Torre i, Planta 5a, Despatx B10). 08028 Barcelona
Tel: +34 934 034 481 · abotella@acer-catalunya.org