589 Resultats
16/05/11 Un nou estudi avala que fa 500.000 anys els homínids d'Atapuerca eren destres, igual que els neandertals


05/05/11 Diputats dels diferents grups parlamentaris reben una delegació de l'ACER

Aquest passat dimecres dia 4 de maig, una representació de la junta de l'Associació va assistir a un dinar de treball al Parlament de Catalunya amb Diputats de les diferents forces polítiques. Representant els partits polítics van assistir a la trobada la Sra. Cristina Iniesta (CIU),  la Sra. Marina Geli (PSC), el Sr. Santi Rodríguez (PP) i la Sra. Dolors Camats (ICV). Per part del grup parlamentari d'ERC es va excusar la assistència del Sr. Pere Aragonès.

Aquesta trobada va permetre a la junta explicar qui som i com som els centres de recerca que en formem part, alhora que recalcar quins són aquells factors estructurals que han permès que els centres s'hagin situat al nivell qualitat en què es troben actualment. Es varen intercanviar opinions i punts de vista amb els Diputats, tant sobre els centres com sobre el sistema de recerca en general.03/05/11 Futures perspectives en el desenvolupament de vacunes enfront de virus ARN


03/05/11 Descobert el mecanisme que relaciona la progesterona i el càncer de mama hereditari


28/04/11 El Conseller F.Xavier Mena rep una delegació de l'ACER

Aquest passat 27 d'abril, una delegació de l'ACER va fer una visita institucional al Conseller del Departament d'Empresa i Ocupació, l'Hble. Sr. F. Xavier Mena, que va estar acompanyat pel Director General d'Indústria, el Sr. Joan Sureda, i del Conseller Delegat d'Acció, el Sr. Josep Moragas

La junta de l'ACER, acompanyada d'una representació dels centres associats adscrits a aquesta conselleria, va presentar la Associació, i posteriorment es va obrir un diàleg que va resultar profitós i enriquidor sobre aspectes com la transferència de tecnologia, el lligam amb el món privat entre d'altres.

Aquesta visita forma part de les visites que l'ACER té previstes amb les diferents Conselleries, i segueix la que es va fer el passat 11 de març, al Departament d'Economia i Coneixement.

 18/04/11 Més de 350.000 parelles de mares i fills participen en el projecte europeu més gran sobre salut infantil


18/04/11 L'IRB Barcelona i el BSC renoven i amplien el seu programa conjunt d'investigació dirigit a l'avanç en biologia computacional


29/03/11 Identifiquen els tres gestos tècnics que haurien permès als homínids elaborar les primeres eines de pedra


28/03/11 L'ACER a la Fira de l'Ensenyament

 

L'ACER va participar en la darrera Fira de l'Ensenyament dins la secció anomenada Recerca en Acció acompanyada d'altres agents del Sistema Català de Recerca. La Fira es va realitzar entre els dies 23 i 27 de març, i durant els 5 dies que va durar la fira es va visualitzar que a Catalunya hi ha centres de recerca en diferents disciplines que realitzen recerca de primer nivell i vam atendre tots els nois i noies que s'interessaren per la possibilitat de desenvolupar una carrera investigadora.

En tot moment l'stand va ésser atès per membres dels diferents centres associats, la qual cosa, unida al material promocional que els centres van posar a disposició del públic, van contribuir a poder donar informació de primera mà i de qualitat sobre l'activitat dels centres.

La presència de l'ACER en la Fira respon a la voluntat dels associats de divulgar l'activitat dels centres i despertar noves possibles vocacions entre els estudiants.

 16/03/11 El Conseller Mas-Colell rep la junta de l'ACER

Aquest passat divendres 11 de març, la junta de l'ACER es va entrevistar amb el Conseller del Departament d'Economia i Coneixement, l'Hble. Sr. Andreu Mas-Colell, i amb el Secretari d'Universitats i Recerca, el Sr. Antoni Castellà.

En la trobada, que es va realitzar en un clima de gran cordialitat, la junta va presentar institucionalment l'Associació i es van intercanviar opinions sobre diferents aspectes relatius als centres de recerca i al Sistema Català de Recerca.

Aquesta és la primera de les visites que l'ACER té planificades per a les properes setmanes als Departaments de la Generalitat amb representació en els màxims òrgans de govern dels centres associats.15/03/11 Un estudi del VHIR explica com bloquejar les metàstasis en els rabdomiosarcomes infantils


04/03/11 Un estudi científic suggereix que estem fets de vidre


03/03/11 La directora de l'ICAC, membre d'honor de la Societat Arqueològica de Croàcia


03/03/11 Aquitectura cel·lular per a regenerar l'audició


01/03/11 Investigadors de l'IDIBELL descobreixen una substància que actua contra el 'genoma fosc' del càncer


Copyright © 2011 · Tots els drets reservats · Disseny By Asterisk Communication*
Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER) · C/ Baldiri Reixac 4-8 (Torre i, Planta 5a, Despatx B10). 08028 Barcelona
Tel: +34 934 034 481 · abotella@acer-catalunya.org